Ervaringen burn-out coach Ria Bijvoet

ERVARINGEN

“Bij Ria kan je helemaal jezelf zijn; zij oordeelt niet. Ze benadert alles vanuit haar liefdevolle, empathische en bovenal kundige blik. Ze geeft een groot gevoel van veiligheid. 

Door haar herken ik momenten van stress en hierdoor kan ik het aanpakken en evalueren. Ze heeft mij zulke goede inzichten en handvatten gegeven voor het omgaan met stress/ perfectionisme/ kritiek/ deadlines en alles wat bij mijn vak hoort. Ik durf beter voor mijzelf op te komen en te vertrouwen op mijn gevoel. Ik ben een goed mens en vanuit daar mag ik handelen. Dat blijft een leerweg, maar ik heb al hele grote stappen gezet dankzij Ria.”

J. R. – Producer


“Gelijk tijdens de eerste ontmoeting voelde ik een klik en had ik vertrouwen in Ria. Ik vind het bijzonder hoe zij ruimte creëert voor inzichten en zelfanalyse, maar tegelijkertijd ook om bij de omschreven emoties stil te staan en ze te voelen. Vooral het laatste was een uitdaging voor mij.
Al langere tijd wilde ik beter met mijn stress omgaan. Toen een dierbaar familielid overleed, zag ik mijn emotionele dieptepunt als een aanleiding om professionele hulp hierbij te zoeken. Ik had me geen fijner en meer toegewijde persoon kunnen wensen. Ik ken nu mijn onzekerheden en valkuilen en heb ik de gereedschappen om mijzelf te herprogrammeren als ik weer in oude patronen terugval. Ook ben ik juist mijn sterke eigenschappen gaan zien, waardoor ik nu voel dat ik een stabiele basis heb om op de onzekerheden in het leven te reageren.

Toen ik voor het eerst bij Ria kwam, dacht ik dat ik een lang proces moest aangaan om mij weer sterk te voelen. Het tegendeel was waar en tijdens de laatste afspraak overviel het ‘afrondingsgevoel’ me ook.  Ik mis de gesprekken (en thuis-opdrachten) soms wel. Laatst kwam ik een keer terug toen ik dacht dat ik een terugval had. Tijdens het gesprek merkte ik echter dat ik nu al zo anders met mijzelf omga en op mijn omgeving reageer, dat ik het op eigen kracht kan doen. Ik ben Ria zowel dankbaar voor de periode waarin ze onmisbaar voelde als het gevoel van onafhankelijkheid dat ik nu heb.”

Stephanie, 25 jaar, student Beeldende Kunst


“Ik zat in ronde twee van een heftige burn-out en was echt ten einde raad. Ik dacht: Dit komt nooit meer goed! Toen kwam ik via mijn huisarts bij Ria terecht en: Oh, wat een opluchting!!!
Ik kan het niet anders zeggen: Ria is een fantastische coach en therapeute! Ik ben zo blij, dat ik haar heb gevonden! Wat Ria voor mij zo bijzonder maakt is de combinatie van haar gefundeerde vakkennis op het gebied van burn-out en angsten, haar praktische aanzet, haar vermogen te luisteren en uitleg te geven, haar vermogen om aan te voelen wat iemand nodig heeft, haar vermogen gerust te stellen en inzicht te geven …..en al dit gaat gepaard met heel veel compassie, warmte en geduld. Ik zou iedereen met een burn-out aanbevelen om met Ria te gaan werken.”

Susanne, 47 jaar, schrijver en muzikante


“Ria heeft mij er in het diepst van mijn burn-outcrisis doorheen geholpen. Wat ik heel prettig vond is dat ze mij de ruimte gaf om zelf tot inzichten te komen. Een heel intelligente en warme vrouw. Ze geeft meteen heel handige informatie op papier mee over slapen en paniekaanvallen. Haar acceptatie-benadering werkte bij mij heel goed. En bij een burn-out moet je natuurlijk ook geduldig zijn. Je komt er uit met Ria als steunpunt. Ze bood ook aan om een telefoon-consult te doen terwijl ik door een bos liep, waar ik met een mooi gevoel aan terugdenk.”

W., 33 jaar, ondernemer/muzikant


“Toen ik een half jaar na mijn diagnose burn-out bij Ria kwam, is mijn herstelproces pas echt begonnen voor mijn gevoel. Met nieuwe, bruikbare inzichten, geduld en rust heeft Ria mij handvatten gegeven om weer vooruit te kijken. Door onze gesprekken en opgedane kennis bij haar voelde ik me weerbaarder en in staat om de draad weer op te pakken. Vanwege haar positieve houding bleef elke afspraak voelen als een vooruitgang!”

Connie, 34 jaar, manager


“Ik heb de begeleiding en het contact als zeer prettig en zinvol ervaren. En in het begin ook als confronterend waardoor ik vooral zelf ben geactiveerd om te onderzoeken waar ik zelf invloed op had en heb en wat ik zelf kon veranderen. Ria heeft een open en prettige houding en is duidelijk en concreet zonder te oordelen.
Het heeft mij weer aangezet om in kaart te brengen wat ik zelf belangrijk vind, waar mijn verantwoordelijkheden liggen en welke grenzen ik wil hanteren.”

Meta Aukes, 54 jaar, maatschappelijk werkster


“Ik raakte overspannen van mijn werk als leerkracht. Ria heeft mij op een hele fijne en warme wijze ondersteund en begeleid in mijn herstelproces. Zo kreeg ik na elke sessie veelal schriftelijke opdrachten, waar ik thuis in alle rust aan kon werken. In de gesprekken daarover met haar stelde zij voor mij op dat moment de juiste vragen, kon ze op gepaste momenten meer uitleg geven over wat er aan de hand was en stelde zij mij vooral op mijn gemak.
Ik heb enorm veel over mezelf geleerd en ook opnieuw ontdekt. Op dit moment ben ik weer met veel plezier aan het werk. Ik sta nu anders in mijn baan en ook anders in het leven en dat zie ik als een groot geschenk!” 

Janni Meedendorp, leerkracht basisonderwijs


“Ik heb Ria ervaren als een empathische, betrokken hulpverlener die de gesprekken goed voorbereid en doelgericht werkt. Het traject bij Ria heeft me geholpen mijn gevoelens meer te gaan erkennen, maar ook in daden om te zetten. Hierdoor durf ik meer op mijn intuïtie af te gaan en kan ik makkelijker mijn grenzen aangeven. Ook heb ik van Ria geleerd op een gezondere, accepterende manier met mijn klachten om te gaan, waardoor ik meer rust en stabiliteit ervaar.”

N.S., 32 jaar, psycholoog 


“In 1 jaar tijd heb ik 2x de diagnose ‘burn-out’ gehad. Alsmaar doorgaan met werken en van een heel druk metropolis-leven naar geen-sociaal leven, alleen nog maar alles voor de carrière, 60 uur per week en dat 10 jaar lang. Dat moet een keer fout gaan, en dat deed het.

Ik heb vervolgens mijn ontslag genomen en ben veel gaan rusten, nog gezonder eten, wandelen en de situatie te accepteren. En ik merkte dat ik behoefte kreeg om met iemand te gaan praten, ik wilde tot de kern van mezelf gaan komen, om straks niet weer opnieuw de fout in te gaan.

Zo kwam ik met Ria in contact. Tijdens ons kennismakingsgesprek herkende zij mijn carrière/burn-out-situatie direct door haar eigen achtergrond. Dat vond ik al ontzettend fijn, (h)erkenning en ik kon mezelf zijn bij haar.
De sessies die we vervolgens hebben gehad, waren steeds een bevestiging voor mij dat ik nu goed bezig ben met mijn herstel. Ria is een prettige vrouw die vol aandacht luistert, en je op een hele aangename genuanceerde manier bijstuurt, adviezen en tips geeft, en dan loop je met een blij gevoel weer naar buiten.

Vooral met de volgende stap zal ik Ria nog vaak genoeg om advies gaan vragen; ik heb namelijk besloten mijn eigen bedrijf op te gaan zetten. Niet meer 60 uur per week, niet meer voor onbegripvol management, en geen onnodige stress meer. Maar de balans zien te vinden tussen af en toe hard werken en met rust en met respect voor mezelf. Daarbij vind ik het heel fijn dat ik af en toe op Ria terug kan vallen middels een sessie, niet alleen afgelopen jaar maar ook in de toekomst!”

Susanne, 35 jaar, architect


MEER WETEN?

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek, kun je me bellen op 06 – 20 47 25 18, een e-mail sturen naar info@hulpbijburnoutenstress.nl of onderstaand formulier invullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

  Je naam *

  Je e-mail *

  Je telefoonnummer *

  Onderwerp

  Je bericht

  * graag invullen