Ria Bijvoet burn-out coach

Profielfoto 2020EVEN VOORSTELLEN

Ik ben Ria Bijvoet: ervaren burn-out coach, gediplomeerd psychosociaal begeleider en erkend loopbaanbegeleider. In 2015 heb ik de opleiding gevolgd bij het CSR centrum. (www.csrcentrum.nl) Sindsdien werk ik volgens de CSR-methodiek bij burn-outklachten. CSR staat voor chronische stress reversal. Ruim 17 jaar geleden ben ik gestart met mijn eigen praktijk in de Jordaan in Amsterdam. Vanaf 1 maart 2022 is de praktijk gevestigd in Schoorl.

Inmiddels heb ik al veel mensen mogen begeleiden en coachen. Dat waren mensen die de bezieling kwijtraakten in hun werk, die geconfronteerd werden met de verontrustende ervaring van een burn-out of stressklachten, met faalangst, een gebrek aan zelfvertrouwen of die niet voldoende voor zichzelf op konden komen. In deze ruim veertien jaar heb ik vooral veel ervaring opgedaan met begeleiding bij het herstel van burn-out en/of stressklachten. Hierin heb ik me dan ook volledig als burn-out coach gespecialiseerd.

Zelf heb ik in 1996 aan den lijve ondervonden hoe het voelt als je als gevolg van structurele overbelasting, chronische stress- en angstklachten ontwikkelt. Daarbij kwam dat ook de bezieling in mijn werk als grafisch vormgeefster steeds meer verdween. Toen mij dit overkwam zag ik mijzelf genoodzaakt de balans op te maken van mijn leven en werk én inzicht te krijgen in de oorzaken van de overbelasting. Het daaruit voortvloeiende proces van persoonlijke groei en bewustwording en ook loopbaanzelfsturing is een dagelijks onderdeel van mijn leven geworden. Dit heeft ertoe geleid dat ik volledig kon herstellen en al lange tijd een stevig evenwicht kan vasthouden. Daarbij houd ik door middel van mijn leefstijl zoveel mogelijk rekening met het feit dat ik 100% HSP ben.

MIJN VISIE ALS BURN-OUT COACH

Ik ben er van overtuigd dat ieder mens verantwoordelijk is voor zichzelf en het leren leven met de omstandigheden. Je hoeft geen slachtoffer te zijn van gebeurtenissen of van anderen, je kunt mijns inziens op elk moment keuzes maken waardoor jouw leven eruit kan gaan zien zoals jij dat wilt. De basishouding in mijn begeleidingswerk is gebaseerd op de cliëntgerichte benadering van Carl Rogers. Deze wordt gekenmerkt door onvoorwaardelijk respect, empathie en echtheid. Ik maak gebruik van diverse methodieken en invalshoeken, steeds afgestemd op de behoeften van de cliënt en de fase van het proces. Er is te allen tijde sprake van een gelijkwaardige relatie waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor je proces, voor de keuzes die je maakt en de stappen die je zet.  Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing voor je problemen en klachten. Je kunt daarbij rekenen op mijn toewijding en betrokkenheid.

Kom vertel me, leg eens uit
wat er in je omgaat.
Want anders, als je ziel alleen is,
zal je ziel huilen.
Men moet de dingen naar buiten brengen,
net als de lente.
Niemand wil dat er van binnen
dingen dood gaan.
Praten, terwijl we elkaar in de ogen kijken,
naar buiten brengen zoveel we kunnen.
Zodat er binnen weer ruimte ontstaat
en nieuwe dingen geboren kunnen worden.

Mercedes Sosa

GEDIPLOMEERD BURN-OUT COACH

Mijn eigen ervaringen én het verlangen om op een professionele manier iets voor anderen te willen betekenen die worstelen met vergelijkbare klachten, motiveerden mij tot het doorlopen van vele opleidingen en trainingen en het behalen van de volgende certificaten en diploma’s:

2018


2015

EFT Practitioner bij BivT
Ademhaling en Stressbij BivT


Cursus Stresspreventie en – interventie volgens de CSR®-Methode bij het CSR Centrum voor stressmanagement. www.csrcentrum.nl

2014 Opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bij Seetrue Mindfulness
2013 Training Outdoor therapie bij het Atma Instituut
2012 Systemisch werk in de individuele praktijk bij Bodymind in Rotterdam
2011 Training Oplossingsgericht coachen bij RINO in Amsterdam
2010 Opleiding Systemisch Werken bij Phoenix opleidingen in Utrecht
2008 Training Focussen I en II bij C-Consult in Amsterdam
2007 – 2014 Diverse workshops Wandelcoaching bij Innersteps, Nanette Kant
2007 Stressreductie door Aandachttraining – Mindfulness bij het Centrum voor Aandacht in Amsterdam
2004 Post-HBO opleiding loopbaan- en mobiliteitsadviseur bij Adviesbureau Hoogendijk in Driebergen
2003 Opleiding Psychosociaal Werkende aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO in Utrecht. Eindscriptie over hyperventilatie en angst

Tevens ben ik sinds 2011 in het bezit van het certificaat Medische Basiskennis op HBO-niveau.

 • Lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk. Registratienummer 5404225929.
 • Aangesloten voor klacht- en tuchtrecht bij de NFG

MEER WETEN?

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek, kun je me bellen op 06 – 20 47 25 18, een e-mail sturen naar info@hulpbijburnoutenstress.nl of onderstaand formulier invullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

  Je naam *

  Je e-mail *

  Je telefoonnummer *

  Onderwerp

  Je bericht

  * graag invullen